Minune din zilele noastre la biserica Caramidarii de Sus din Bucuresti: Sfantul Nicolae si hotul de icoane

Am auzit de multe minuni petrecute in biserici de parohie. Despre unele se stie mai mult, despre altele, mai putin. Discretia ortodoxa face ca cele mai multe sa ramana necunoscute publicului larg, fie nefacandu-se demersuri de publicitare, fie, in extrem de multe cazuri, din cauza lipsei sau a furnizarii de dovezi cat mai elocvente si neutre.

Poate ca minunea este ceva strict intre o anumita persoana aflata intr-o anumita stare si intr-un anumit moment si Dumnezeu. Cine trebuie sa auda, aude putine si intelege multe. Aude singur si poate invata pe multi.

Poate ca, daca nu ne inclestam cu mainile de minunile care s-au intamplat, se vor mai intampla altele si altele – Harul este nesfarsit… Iar daca nu este, nu l-am gasit inca…

Totusi, sunt de parere ca minunile Domnului trebuie facute cunoscute, si “cine are urechi de auzit, să auda!”

 

Despre aceasta intamplare stiu direct de la preotul paroh din vremea respectiva. In anii ’80, un hot a furat o icoana de la Biserica Caramidarii de Sus din Bucuresti, din zona Regie – metrou Grozavesti.

Ca sa fii hot de icoane trebuie sa nu ai nimic in comun nici cu credinta, nici cu biserica. Sa nu ai nici o urma de frica de Dumnezeu. Sa nu crezi ca icoanele au alta valoare decat aceea ca pot fi preschimbate in bani.

Deci, cu abilitate a trecut peste toate obstacolele si s-a facut nevazut, luand cu el icoana cu Sfantul Nicolae si alte obiecte bisericesti.

Dar, in scurt timp, lui, care nu avea nici o legatura cu credinta sau religia, Sfantul Nicolae i-a aparut in vis, si i-a spus sa duca icoana inapoi. Crezand ca e doar o intamplare, nici nu se gandea sa-si schimba planul. Insa de atunci Sfantul Nicolae i-a aparut in vis in fiecare noapte.

Disperat si infuriat, la un moment dat omul a luat un cui si a „scos ochii icoanei”, crezand ca astfel va scapa!

Dar Sfantul Nicolae tot il indemna sa duca imediat icoana inapoi la biserica… Pana la urma hotul, obligat de insomnie, groaza si remuscari, a luat tot ce a furat si a mers sa le returneze preotului bisericii respective, marturisindu-si fapta. Preotul, care si el se rugase, cu metanii, pentru rezolvarea situatiei, nu l-a dat pe mana politiei, ci doar i-a spus niste cuvinte de invatatura.

Respectiva icoana cu Sfantul Nicolae, cu ochii refacuti de catre un pictor bisericesc, se afla si acum in biserica, la Caramidarii de Sus.

 

Sfinte Nicolae, roaga-te la Dumnezeu pentru noi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: